top of page
  • Writer's pictureSitna Mtka

rEŠILNI jOPIČ v oBLIKI zAVAROVANJA

Updated: Nov 2, 2021



Zavarovanje kot rešilni jopič


Nekoliko moti, ko ga ne potrebujemo, ko pa ga, smo več kot hvaležni, da ga imamo. Brez tega bi lahko bili ena razbitina avtomobila, bolezen ali hišni požar stran od utopitve v dolgovih.


Za nekaj tako bistvenega za naše finančno blagostanje, je zavarovanje zapletena in celo neprijetna tema.

Čeprav je vsako od njih nujno, se morate posvetovati z neodvisnim zavarovalnim agentom, ki vam bo pomagal najti prave vrste zaščit, prilagojene vašim potrebam. Starši, podjetniki, ki zaposlujejo, upokojenci, mladostniki, otroci, mame in očetje samohranilci, vsi potrebujejo drugačne zaščite, ker imajo drugačne potrebe, ker imajo različne prihodke, hobije, kredite, lizinge in ostale finančne obveznosti, zato ne more biti ena zavarovalna polica enako dobra za vse. Vse te parametre je potrebno vnesti v enačbo koliko zaščite potrebujem v primeru hudih in hujših dogodkov, ki se mi lahko zgodijo v življenju.


Možnosti za vaše zavarovanje smo razdelili na osem vrst zavarovalnih polic, ki štejejo kot osnova.


1. AVTO ZAVAROVANJA:

Nikoli ne vozite nezavarovanega avtomobila! Ne samo zato, ker je to v nasprotju z zakonom, ampak tudi zato, ker so stroški popravila lahko veliko dražji, kot je dejanska vrednost vozila.

Zavarovalni zastopnik vam pomaga določiti stopnjo zaščite, ki jih potrebujete za vaš avto. Pri avtomobilskem zavarovanju lahko izbirate med več možnostmi:


  • Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z vozilom v primeru nesreče povzročite drugim. Zavarovanje je obvezno in ga morate skleniti pred registracijo vozila.

  • Ker obvezno avtomobilsko zavarovanje AO ne krije poškodb voznika, vam priporočamo, da poskrbite tudi za lastno varnost. Z nezgodnim zavarovanjem AO Plus ste kot voznik upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe, kadar ste v prometni nesreči udeleženi kot povzročitelj.

  • SPLoŠNi KASKO - s sklenitvijo poskrbite za svojo finančno varnost, saj nastale škode na vašem vozilu ne krijete iz lastnih sredstev. Ob sklenitvi kasko zavarovanja za avto lahko izbirate med različnimi obsegi kritja in višino franšize ter tako zavarovanje prilagodite vašim potrebam in finančnim zmožnostim. Splošni kasko krije škodo, ki nastane: - v prometu in mirovanju vozila, - zaradi nasilnih in objestnih dejanj tretjih oseb in - zaradi posebnih dogodkov, kot je denimo padec letala na avto.

  • DELNE KOMBiNACIJE - Pri kombinaciji ni odbitne franšize. - Ob škodi ni vpliva na bonus oziroma malus.

  • Z avto asistenco boste zavarovani za primere, ko je vozilo nevozno zaradi okvare, prometne nesreče, težav s ključi ali gorivom doma in v tujini. Na kraju dogodka bomo opravili manjša popravila avtomobila ali ga pripeljali v najbližji servis. Vam in vašim sopotnikom bomo priskrbeli prevoz ali vsem pokrili stroške prenočišča.

Pri zavarovalnicah imate na voljo tudi pravno zaščito in dodatno nezgodno zavarovanje voznika in potnikov.


2. ZAVAROVANJE NEPREMIČNIN:

Dom je veliko več kot le lepo stanovanje ali velika hiša, je naše zavetje, naša oaza, naš varni pristan, v katerega leta vlagamo in se trudimo, da je lepo in funkcionalno, da nam je v ponos. Zato je zavarovanje našega varnega kotička nujno potrebno.

  • Doleti nas lahko požar. Čeprav v današnjih časi, hiše le redko pogorijo do tal, a se vseeno dogaja. Če nam ogenj vzame le kuhinjo, so stroški čiščenja in sanacije ogromni.

  • Lahko zaradi dežja narastejo reke, se porodijo hudourniki, počijo cevi ali meteorne vode vdrejo v hišo.

  • lahko udari strela, posredno ali neposredno.

  • lahko se zgodi zemeljski, snežni plaz, žled, adec drevesa, lom stekla, teža snega, ki nam podre streho, lahko nam vlomijo.

  • lahko pa nas preseneti potres.


Hiše in stanovanja se danes lahko zavarujejo za praktično vse. Če imate ob sebi dobrega skrbnika, bo za vaš varen pristan poskerbel, kot da je njegov.


3. ZAVAROVENJE ZDRAVJA:

Zavarovanje za primer bolezni, bolniške odsotnosti, operacij, obisk specialista.

4. ZAVAROVANJE NEZGOD:

Ker ne vemo kdaj bomo pristali z zlomljeno nogo ali z natrgano tetivo, so nezgodna zavarovanja ena tistih, ki vodijo pri odločitvah za sklepanje. Zlom kosti ali nateg mišice je najmanj kar se nam lahko zgodi. Velik poudarek moramo dati na invalidnost, na njeno progresijo in na rento. Nekatere zaščite nudijo tudi denarno nadomestilo za rehabilitacijo, nego, oskrbo po nezgodi, stroški zdravljenja, bolniščni dan, dnevno nadomestilo in ostale dodatke. Z vašim skrbnikom določita kaj je za vas pomembno.

5. ZAVAROVANJE OTROK:

Ta zaščita je ubistvu namenjena staršem. Zakaj? Ker mi starši ostanemo doma z otrokom, ko je bolan, ko se mu zgodi nezgoda, si zlomi roko, nogo ali prst. Z zavarovalnino si pokrijemo nastale stroške - prevoz do bolnice, na pregled, prevez, kontrolo, dodatna slikanja, k specialistu, parkirnine, kavo in sendviče iz avtomata, na novo nakupljene igrala za hitrejše okrevanje, spanje z otrokom v bolnici (z novim zakonom, ki je začel veljati 28.11.2020 in velja do 31.12.2021, če ne bo podaljšan) je dvignjena starost, ko lahko starš biva z otrokom v bolnici, na 14 let. To pomeni, da ste po novem, lahko z otrokom vse do en dan pred njegovim 15. rojstnim dnem. Hvala Junakom 3. nadstropja! V sklopu zaščit za otroke lahko sklenete:

  • zavarovanje za invalidnost

  • zavarovanje zloma

  • dnevno nadomestilo

  • bolnišnično nadomestilo

  • renta

  • nega

  • nezgodna smrt (samo za otroke starejše od 14.let)

Kakšne zaščite vaši otroci potrebujejo, bosta ugotovla skupaj z vašim skrbnikom.

6. ZAVAROVANJE ZDRAVLJENJA V TUJINI:

Slovenski zdravstveni sistem je dokaj dobro razvit, imamo dobre strokovnjake na skoraj vseh področjih. A včasih dobro ni dovolj dobro in moramo po pomoč v tujino. Te rešitve nam nudijo zavarovalnica Merkur, Savarovalnica Sava in Best Doctors (Eureko)


To vrsto zavarovanj lahko koristite tudi, če še niste ali sploh niste začeli zdravljenja v Sloveniji. Ni vam treba čakati, da vam komisija odobri zdravljenje v tujini. Če vas preseneti diagnoza rak, lahko izberete ustanovo, kjer se želite zdraviti ali pa le koristote možnost drugega mnenja. Poskrbljeno je za vse, za vso organizajo, komunikacijo, prevoze za vas in vašega sopotnika - če potrebujete prevajalca, vam ga priskrbijo, vaša skrb je le ozdravitev.

 

Preko ZZZS vam pripada zdravljenje v tujini le, ko so v Sloveniji izčrpane vse opcije zdravljenja.

 

7. ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE Z VARČEVANJEM:

Ker v življenju niso samo poškodbe in bolezni, so tudi lepi trenutki in čas, ko naši otroci zapustijo dom zaradi študija ali pa se lotijo svoje poslovne poti, morda se odločijo za svojo družino, ali pa si mi privoščimo naš sanjski avto ali pa daljši oddih, morda raziskovanje evropskih gradov ali pa kanarskih otokov. Za vse to pa potrebujemo denar. Denar, ki smo ga skrbno nalagali vsa leta na kupček. Smiselno je imeti denar na večih koncih zaradi boljšega plemenitenja in tudi varnosti.

Življensjko zavarovanje je varna mreža za našo družino, komponenta varčevanje pa je varna mreža za nas.

Lahko izbiramo med želenim končim zneskom privarčevanega kupčka, ali pa zaradi trenutne finanče situacije lahko vlagamo le 30€ na mesec, kar pa lahko kasneje tudi dvignemo in si tako povečamo buget za naše plane.


Z vašim skrbnikom preglejta katera opcija življenjskega zavarovanja s komponento varčevanja vam najbolj ustreza. In predvsem varčevanju določite namen - za šolanje otrok, za potovanje po svetu, za nakup avta, vikenda, zabavo ob 30. rojstnem dnevu,...da boste imeli cilj in plan varčevanja.

8. ZAVAROVANJE NA POTI:

Ker evropska kartica zavarovanja ne krije vsega, je smiselno imeti zavarovanje za tujino. Lahko izbirate med dnevnimi izleti, letnimi, družinskimi, poslovnimi, po svetu, evropi in posebna kategorija Hrvaška.


Potujte brez skrbi pred stroški zdravljenja v tujini. Zavarovanje vsebuje asistenco, nujne prevoze, nujno medicinsko pomoč in odvetniške storitve. Znesek urgentne pomoči v tujini lahko nanese na nekaj več sto ali celo tisoč evrov. Zaščitite svoje prihodke pred nenačrtovanimi izdatki.









15 views0 comments

Recent Posts

See All

informacije o šoli na domu

Predpisi, ki urejajo šolanje na domu, so: • Zakon o osnovnih šolah (ZOsn), natančneje VII. poglavje tega zakona (od 88. do 92. člena), • Pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole • Pravilnik o pre

  • Instagram

©2021 by LAJF v kapitalizmu. Proudly created with Wix.com

bottom of page